jul m.m.

nu tillbaka efter att legat på latsidan med min blogg. delvis pga att vår dator inte ville vara med längre men nu ska robin laga den åt oss. senaste veckan har man hunnit med ungefär vad jag gjort på månader annars. men det har varit himla kul ändå. bilder och annat kommer sen. julen firades i alla fall först i penglund sen strand. juldagen hos pappa. och fick massor med bra julklappar. annandagen blev det skoter och grillning och kvällen var det fest och corona. lördag carolina miskovsky på hotellet. och söndag bara slitsamt. Igår var tanken att åka till stan och shoppa men så galet med folk. fick med mig lite smink från make up store annars inte mkt.
Nyår i morgon. vi bokade stuga/lägenhet och allt i tärna igår men snabba ryck så blev det ändrat igen så nu ska vi vara hos sara och tomas, det blir nog himla skoj! : )
det var lite uppdatering, nu ska jag hem och laga middag. sandra och pontus kommer över. sen njuta av ledighet. UNDERBART!

god fortsättning!

22.21
Nu är äntligen vår dator lagad, tack för det!
Middagen, tacos med sandra och pontus var inte dum. mycket god och mycket mätt blev man. jag fick för mig att följa med mamma min ut i skidspåret. grejjen var bara den att jag inte stått på skidor på typ ett år och inte tränat ett smack på ett hakvår. jag trodde jag skulle dö. så sjukt jobbigt, kondisen var helt obefintlig! det är nästan sorgligt..men lite motion fick jag och nu står skidorna här utanför så det är bara att ta tag i det.
När jag kom hem hade dala, sandra och pontus hyrt film och köpt godis. Björn gustavssons, helt okej!
nu laddar vi bara inför i morgon, champangefrukost m.m.
och just ja, tillökning i familjen. Alba har fått hit sin lillasyster, hon har ännu inget namn men söt är hon. mörk med lite gula fläckar. alba älskar henne och just nu ligger dom på en puff och myser.

och snart är året slut. det är alltid både och, men alltid skönt med ett nytt på nått vis. och självklart så tror jag stenhårt på 2009.
GÖTT NYTT!

dan före dan före dopparedan

dan före dan före dopparedan. och massor av snö dessutom, man blir ju lycklig.
idag var de jobb 7-14.15 men smet hem lite tidigare ändå. Har nu torkat golven, dammtorkat och så. skönt att det är gjort! Siter och försöker rimma på lite julklappar. jag är sämst på rim men det ska göras. haha
Ikväll blir nog en lugn kväll. Ska till mammsen en sväng och hämta nybakt bröd. jobb i morgon igen och sedan försöka hinna köpa de sista julklapparna, eller det måste göras för sen är de ju julafton! På kvällen blir det nog en sväng till Daniels bror Andreas på middag och sedan uppesittarkväll här.
nu ska jag se lite oth, jag saknar att kunna ladda hem alla nya avsnitt.

God Jul på er.

20årsfest

snart har även denna helg gjort sitt. En mycket trevlig helg. fredagkväll jobbade jag ju som sagt. Sen igår åkte jag sussi och patricia in till stan för att köpa saker inför kvällen. Antons 20 års fest. Vi började på maxi, sjukt mkt folk och det kunde man kanske räknat ut innan men vi tänkte inte så långt. men efter att vi hittat de vi skulle ha begav vi oss till city. ännu mera folk. vi vart läss rätt fort och stressade som galna för att komma hem någon gång. innan vi for hem hann vi slänga i oss varsit maxmål.
Hemma så kom sandra och pontus hit och de åt med oss och vi drog som vanligt fest. Sedan begav vi oss upp i Högås bygdegård. Anton fick presenter av oss, björn gustavssons dvd och långkalsonger. vi hade dessutom lagt ned tid på rim till de båda. Sedan blev det fest all night long. hur trevligt som helst. sedan började jag och daniel vandra mot penglund tills hans snälla mamma kom och hämtade oss och vi sov i penglund som på den gamla goda tiden. haha
Idag har jag varit duktig och varit på "julfest" i strand. Träffat kusin som är hemkommen från lund och även annan släkt och människor, sett luciatåg och fått mera julstämmning.
Nu hemma och landat i soffan, daniel lagar middag och jag känner bara lugnet. ska slå in julklappar sen och se film med sandra och pontus.

jobb i morgon, näst sista dagen. yes!


fairytale

fredag fredag sjukaste fredag. Hade sett framemot en lugn och skön temadag i olofsfors med julbord och nått annat än sjukan. och visst fick jag det. det var bara det att efteråt var jag tvungen att buffra till 21.30 så det blev 14 timmars arbetsdag och 15 mil buss idag. men jag har ingen buffert kvar så nån stanns var det väl värt det. men fy fan så jag är läss. och när jag sätter mig på bussen för att få åka hem kliver en bunt höga bokmalar på och tänder alla lampor dom kommer åt. men i stället för att tycka synd om mig själv skrattade jag. och nu återstår bara måndag och tisdag att jobba sen 12 dagars ledighet! wonderful. Nu sitter jag i soffan, dricker oboy och lyssnar på min favoritjulsång, fairytale of new york. bäst bäst!
alba leker i granen fast hon inte får men jag orkar inte tjata fast jag borde lära henne hyffs. haha nu ska jag fara och hämta daniel i pengfors sen sova, oj va jag ska sova i morgonbitti. Efter det ska jag med pat och suus till stan en sväng sedan blir de party all night long. Anton fyller 20 på söndag så! :) det blir nog kul.
men nu iväg. ha en bra helg, pjuss

och det är han, bara han. +

mitt i veckan

onsdag mitt i veckan. en kväll och en temadag kvar innan det är helg. första gången på länge jag jobbar femdagars vecka. haha idag har jag även hunnit med en storhandling på maxi, städat och tvättat. Pappa och biggan kom hit med lite tårta och julgodis som vi mumsat på. Våran kissemiss visade även sitt revir med att smyga fram och pussa tjabo(hunden som är 20 gånger större än henne) på nosen. sjukt gulligt.
Har nu också fått upp våran julgran. jag lovar den är det fulaste som finns i granväg. tänker inte ens lägga upp en bild på den utan kom och beskåda eländet. men mysigt är det i alla fall.
Igår inhandlade jag nästan alla julklappar. 3 stycken kvar, känns mycket bra. Sedan var jag också på tc och åt med moster, camilla och frida(kusiner). mycket gott.
1 vecka till julafton.

hejs

pepparkaka

måndag och vilken jävlig en. trött som en djur efter att jag legat och snurrat halva natten. sedan världens rörigaste dag på jobbet ungefär. men min buffert har nu understigit 10 och jag är nöjd.
Har just avslutat mitt pepparkaksbak. drog på carola på högsta vol och på med ugnen. har verkligen julstämmning nu! När daniel kommer hem ska vi kanske fara och hämta julgranen. mys mys mys!
I morgon är det jobb, sedan ska jag ner på stan och handla julklappar och efter det kusinmiddag på tc. great! jag hoppas bara mina pengar rullat in på mitt konto för just nu har jag 23 kronor. gah!
alba är min sköning, hon ba myyyys. snart snart snart jul.

go kväll.

glöggen

Gårdagskvällen började med födelsedags middag hos biggan och far. trevligt men sedan stressade vi iväg hem för att börja med glöggningen. sandra och pontus kom och vi korkade upp. sedan trillade david och viktor in men for ganska fort. Efter det kom tomas och mattias och vi värmde mera glögg. Sedan kom mer folk och det blev riktigt trevligt. Sedan for vi på marias medan några for på hemberget, vi valde nog fel. kvällen blev inte så lång men dock väldigt trevlig. tack för de!
I morse, eller halv två när vi vakanade såg det ut som någon sprängt här men vi stökade undan och for och åt på blå huset. mums! nu är de soffan som gäller. och kvällen blir nog himla lugn..i morgon är det jobb, mitt sista buffringspass. tjoho! jobbar hela veckan sen är det nästan jul!

nu; vmfinal!


luciavaka

gårdagskvällen blev nåt jag inte alls väntat mig. först jobb till 21.30 sen var tanken hem och sova ungefär. I stället ringer suus och pat. jag taggar till och det blir utgång,olles. vi glömmer allt groll och har riktigt jäkla skoj! mycket folk, mycket trevligt sedan blev det en promenad och sedan resa hemåt. kändes riktigt bra. och jag vet vad du tycker och förstår de. jag tar ingen i försvar men jag kan inte heller vara den som inte ska kunna förlåta. ja jag vet inte.
Idag är det lördag. en aning sliten men efter ett glas cola på g igen. Ska ragga mig skjuts till vännäs för att inhandla saker till kvällen. daniel har jag som inte umgåts med på 4 dagar nu känns det som, han klev upp 05.00 för att åka till umeå och ploga i morse. mycket kul, inte.
här kommer lite bilder från igår..

 

Fredag

Fredag, äntligen fredag! sista kvällen att jobba och sen är det helg. I morgon är det först födelsedagsmiddag hos pappa och biggan. Sedan glöggparty här hos oss. kommer bli kanon!
Nu på morgonen har jag varit duktigt och städat, i alla fall dammsugit. och som vanligt rensat den förbannade kattlådan. en vacker dag ska våran katt också få skita ute som alla andra katter.
På tal om det så har jag eller vi börjat kolla lite på lägenheter. det går inte att bo med denna toalett, funderar om det är därför jag är sjuk så ofta och därför det kliar på hela kroppen. I så fall så tror jag inte alls det är så nyttigt... så om någon vet av en fin 2:a nån stanns så säg bara till.
snart är det dags förr bussåk igen, igårkväll fick jag faktiskt åka gratis så de vare väl värt antar ja. Innan de ska jag köpa mig en snusdosa. har börjat om med det där igen. inte alls så värt men gott äre ju.
Har en känsla av att det vankas lussekatter på jobbet idag också, mums!

hejsvejs


13 dagar kvar

11 december. 13 dagar till julafton. jag längtar och hoppas bara den kommer bli så bra som jag tror den kommer bli. Det som dock känns lite jobbigt är allt flängande och farande men det blir nog bra ändå. och på måndag ska jag utmana stan i julklappsshopping. inte min starka sida men nu måste de göras.
Och jag har fått nått fel i örat. Daniel har det också. det som knastrar/ rinner.. men omöjlig att få bort. provat alla medel. möjligt att det har nåt att göra med våra förkylningar eller så vårt äckliga badrum...(som jag skyller det mesta på)
Idag är det jobb igen. Igår hade jag turen att få ha bilen men idag är de buss som gäller. blä..om jag bara kunde få heltid så skulle jag köpa mig en liten skruttbil. men det verkar ju dröja..
Nu ska jag ta och laga mig nå frukost/lunch..får se vad som går att gräva fram.

olé

pessimisten

onsdag. ska snart iväg och jobba. inte de minsta sugen men får i alla fall ha bilen. puss!
håller på koka mig ett ägg, allt annat äcklar mig just nu. kommer säkert åka på magsjuka nu när förkylningen äntligen börjar bli bra..igår trodde jag skulle bli sjuk igen. vaknade vid 10.00 sen tog jag en promenad och duschade sen sov jag 2,5 timmar till. ändå kunde jag somna sen när vi gick och la oss. men känns ändå piggare nu så de behövdes kanske..
och det här jävla nyår. jag vill bara sitta hemma och titta på raketer känns de som. allt som kan gå fel har gjort de ungefär.
jag har lagt ned mitt engagemang nu så får väl se vad det blir. dessutom har jag inte ett öre att lägga ut på detta firande ändå så just nu är jag ganska pessimist.
julen då..det blir nog penglund och strand och sen fira hos pappa dagen efter. Även om jag känner mig som en svikare så känns de bra så. har dock inte köpt en enda julklapp än men de brukar ju lösa sig.
näe, nog med detta..

olé

page

Måndag, ledig idag. i morgon också. sen jobb tre kvällar-blä. Idag har jag i alla fall hunnit med en del. Var till frissan och rättade till misstaget från förra veckan. Så samanlagt nu har jag typ klippt bort 2 decimeter. idag provade jag med page. nöjdare den här gången i alla fall. Sedan for jag en sväng på ica och handlade. Efter det blev det banken för att styra upp nytt kontokort, mitt har gett upp så nu är jag utan några dagar.naket! sedan hem och till mormor för att lämna tillbaka bilen. och tur som jag hade så bjöd hon på kornmjölsgröt, favorit. Sedan tog jag mig en promenad.
När jag kom hem upptäckte jag att vår söta kissemissa vält ut den störta blomma med kruka och allt som vi äger. Över en stol med våra kläder. bra jobbat ändå. så dammsugaren åkte fram vilket ändå behövdes så jag städade och putsade lite, tvättat också.
Igår var vi och åt tacobuffé med sandra och pontus. Sedan var vi på bio och såg Vi hade i alla fall tur med vädret igen. jag tyckte den var hur rolig som helst. men vet inte om det var för att jag var så himla trött eller, men jag skrattade nog mest av alla där inne i alla fall.
Nu ska jag tvätta lite mera och så. Kvällen blir nog bara lugn..
lady gaga - pokerface
Bruce springsteen - thunder road



 


yesterday och igår

underbara helg. jag älskar att vara ledig på helgerna! Igår var jag på stan en sväng med simon och simon. tanken var att hitta julklappar men jag gick mest runt vilsen och bakis. men men. Sedan hemåt, gjorde en varm macka till middag.
Senare kom sandra och pontus. det blev en repris på igår, till en början iaf. vi drack renköttsvin och såg sunes jul. Lillebror och jocke kikade förbi. Sedan kom Robin, Christian och Alexander. Sedan kom mäts och skjutsade oss till marias. jag hade hur kul som helst. men som sagt, det som händer där stannar där. men spelautomaten som gav oss gratis ooze, återseenden, " gunillas jänta ", senapen, och massa mer. en riktigt lyckad kväll var det iaf.
Idag, en aning slitet igen..vi låg i sängen till klockan två typ.hur skönt som helst. Sett på Hogan knows best, jag älskar programmet!
Ikväll ska vi till stan, käka tacobuffé tror jag och sen bio. Vi hade i alla fall tur med vädret igen. blir nog bra. myshelg!


                                        
                                            pontus dala jocke         sandra       christian         robin                   dala

riffet

åå hej och håå. en mycket sliten morgon måste jag säga. Igår bkev det först lite drickning här hemma. sandra och pontus kom hit. vi satt och såg på idol och förtärde alkohol. Sedan kom min käre bror och hämtade oss och körde oss till stan. olles och riff raff ruff var tanken. tyvär kom sig sandra inte in och kvällen blev inte som de var tänkt men. Sedan träffade jag pillen, vi röjde och hade kul iaf! riktigt skoj att träffas.
Idag har jag ångest över att kortet åkte in med på krogen och skenade i drinkinköp. fy för mig. jag ska ju och shoppa julklappar idag..jag kommer nog kanske på nåt. haha sen så skämms jag. usch usch. vill bara glömma det och låtsas som inget hänt. så nu gör jag det.
Sitter och lyssnar på bruce, han är mannen myten legenden! oj så bra. thunder road. aah :)

gör mig stolt, bara nån gång?

olé!

min torsdag

torsdag, en bra torsdag. jobb först sedan var min tanke att åka buss hem. vilket jag verkligen fick ångra. vad har hänt med ´bussarna?! 34 kronor för att sätta sig på en fuktig, full, seg buss. Sedan på vasaplan kliver en kärring på och sätter sig i mitt knä ungefär. man får typ ett halft säte. fiiint. sen är man hemma 1 ½ timme efter man slutat. det är  ju knappast värt de. jag önskar mig en bil i julklapp.
När jag kom hem sprang jag in på konsum och köpte lite mat. hem och laga skav och mos. Men middagen blev till matlåda och vi for till penglund och åt hemagjorda kroppkakor i stället, mumma!
Efter det for vi en sväng till Sara Tomas Alvin och Nova och drack kaffe och så. :)
och nu är vi hemma. jag har nyss duschat och älsklingen har just tagit ut julskinkan ur ugnen, stämmning. mmm!
julen kommer nog firas i penglund och strand. sen juldagen sunnanå.
Nyår är ännu en gåta men blir nog ingen resa i alla fall. men man vet ju aldrig. jag tror nog det löser sig hur de än blir.

Fredag i morgon och helg.( ledig!!!) jag jag vill fara ut. frågan är ju om jag får med mig någon? :)

olé

fräs

just idag är inte alls en bra dag. jag ångrar att jag for på jobbet. landstinget kommer väl helst skicka mig en räkning på allt snytpapper. fyyyy vad jag hatar att vara förkyld. sliten som jag vet inte vad traskade jag ner på stan i kallregnet. Lämnade tillbaka skorna jag köpte igår och valde ett par nya. Gick och satte mig och väntade på att få komma hem.daniel hämtade upp mig blöt, läss, illamående och grinig. Väl hemma gjorde han middag åt mig jag tog en dusch och gick sedan och la mig och sov en stund och nu känns det faktisk bättre. Nu är det jag alba och tvn.
det var nog allt från en själömkande jag idag. haha hoppas på bättre humör och hälotillstånd i morgon!

olé

underbara tisdag

jahaja..ska försöka få ihop ett litet inlägg här om min underbara tisdag. den började iaf bra med en äggmacka till frukost. sedan begav jag mig in till stan med hopp om att hitta alla julklappar jag tänkt ut och låta frissan styra upp frillan till nåt bättre..inget av de lyckades särskilt bra. Frisyren ser ut som en 7 årings. så på måndag blir det återbesök fast hos en annan frisör. ( jag är för feg för att gå tillbaka och klaga.) Sedan så hade jag sen ungefär en månad tilbaka planerat att köpa skor. Det blev två stycken som jag var riktigt nöjd med tills jag kom hem, så i morgon ska jag byta båda två. men köpte i alla fall ett par till daniel som han vart nöjd med så det var ju bra. och när det gäller julklappar så blev det två stycken. det är ju en början iaf. Sedan hämtade daniel upp mig och vi svängde förbi mamma och hämtade upp lite soppa, mums! sedan hem och käka och snabbt iväg igen. En snabbis förbi daniels bror mattias. sedan hem och sedan till pappa och biggan, fick lite saker som hon köpt åt oss på ikea. småsaker bara men ändå. Fick även en skål med julskum som jag sitter och trycker i mig nu efter ett glädjebesked från vågen. inte fel. borde väl egentligen inte fira med godis då men..
Tanken var ikväll egentligen att besöka simon, men med min snoriga hjärna och lata kropp så orkade jag inte utan sprar det nog till helgen. det är i alla fall hög tid att ses!  jaja, nu ska jag mysa med min älskling en stund och sedan sova och upp tidigt och jobba i morgon.

du var den som gick bredvid när jag gick gatan fram.
olé

sjukt

jag förstår inte vad som hänt med mitt immunförsvar? det måste vara nere på minusnivå. så fort ordet förkylning nämns så drabbas jag. feber lördag söndag, piggare idag men låter som en gammal alkis på rösten och snorar. nässprayen tog slut i morrse och jag trodde jag skulle sluta andas och aldrig mer vakna. pallrade mig i alla fall till konsum och köpte halstabletter. Men lite nytta har jag iaf gjort idag.dammsugit och tvättat. riktigt tråkigt men gjort är det i alla fall.
Igår skulle jag jobbat men hör och häpna; ännu en karensdag. jag orkar inte ens gräma mig. jag börjar bli van med att få en 1000 lapp mindre varje månad så..i alla fall så pallrade jag mig ut en sväng på skyltsöndagen. på kvällen såg vi film sen kröp vi ner i sängen och jag somnade som en stock. som tur är är jag ledig idag och i morgon så hoppas jag kan jobba onsdag..har även tänkt mig ner på stan för att inhandla julklappar och lite saker till mig själv. Resten av dagen och kvällen blir nog bara lugn, men nu väntar tvätten på att hängas..


RSS 2.0