baby baby

ny vecka och bara 4 veckor kvar. cirkus. börjar lite pirrigt. var hos barnmorskan idag igen. Mätte och lyssnade. På en vecka så var sfmåttet 3cm mera! han växer som ett skott vilket vi är glada för. han låg som hon trodde redan förra veckan fixerad. och allting såg bara bra ut. :)
Vaknade igår med vad som kändes som ett brutet revben. kunde inte andas in riktigt och så fort jag rörde mig gjorde det väldans ont. jag frågade henne om det idag och hon sa att den lille där inne kan sparka så hårt att man knäcker ett revben. nu är det inte alls så i mitt fall för det känns mycket bättre idag, men rätt häftigt ändå att dom små liven har sån kraft.

Efter mvcbesöket begav jag mig mot strand. barnvakt och hildan och så få träffa lille hugo. verkligen lille. det är helt otroligt att som är så små att man knappt kan hålla i dom. men himmel så söt!

och nu så har vi nyss käkat middag och ligger bara på soffan. jag ska pallra mig iväg och handla sedan blir det nog bara lugna gatan..

go kväll

ny dag, nya tag


Söndag. Vaknade redan vid 8 behövde förstås upp på toa och dricka vatten. jag är urdålig på att dricka vatten och har börjat fundera om det är därför som jag kräkts och varit yrsilg på slutet, nån sorts uttorkning.
Sedan gick det inte att somna om eftersom alla sätt att sova på inte är sköna mer än 2 minuter. haha så jag klev upp och kokade ägg och gjorde frukost åt mig och älsk.

Igår var jag förbi hos pappa och biggis och hämtade vårt nya överkast som kommit, ett rätt tråkigt beigt. men tror det kommer bli bra när jag får kuddofdralen från ikea, får upp nya gardiner och så.
Hämtade också fårskinnet som biggan skurat och borstat, hur gossigt som helst. det kommer bli perfekt i vagnen sen..

I morgon är det mvc igen. kika så allt ser bra ut och om han fixerat sig som hon trodde sist. det är lika spännande varje gång man är där och se vad som hänt :)
Sedan ska jag vara barnvakt åt Hilda igen medan Hugo är på återbesök på bb. kanoners!
Har även en plan om att styra upp ett bak, men det kan nog vänta till en annan dag...

Får förhoppningsvis fara och snusa på lillkusin idag, gulle.



det andra


har nog hittilst den största hormonsvängningen under hela graviditeten. nästan iaf. hela den här dagen har varit fucked up. jag vill bara lägga mig ner på ett svalt betonggolv (gärna mjukt) och ligga där 4 veckor till. allt annat känns bara så långt borta. att dessutom sammandragningarna blir värre och värre gör det inte lättare att tänka på annat.

jag har i alla fall en positiv sak att komma med idag. fick nämligen en liten kusin igår. en liten Hugo. Har bara sett honom på kort ännu så ska göra ett besök inom snar framtid!
Fick vara barnvakt igår hela dagen åt Hilda också, mys hela dagen.



näe, idag är ingen bra dag. hej på er.

en onsdag

onsdagmittiveckan. gick och la mig med en fin huvudvärk igår, men tack vare lite alvedon och sömn var den borta i morrse när jag vaknade. tur det för jag hade en del att göra idag. men jag hann bara börja med disken så vart jag yr och kallsvettig och sen var det bara att välkomna frukosten upp igen. Men eftersom jag och madeleine hade planerat en lunch på stan var det bara att styra upp sig och ta bosse och fara mot stan. tack gud för cocacolan, den har räddat mig flera gånger!
Vi åt god bakad poatatis med skagenröra på starz, kan verkligen rekomenderas även om jag inte var allt för hungrig men.. sedan strosade vi runt lite på stan, med tanke på min minimala lön denna månad blev det endast ett reainköp. två blomkrukor till vardagsrummet. riktigt fina! nu ska jag sätta dubbelhäftande tejp under så katterna inte kan riva ner dom!

Sedan begav jag mig hem för att dammsuga med våran superdåliga dammsugare..man blir lika arg varje gång den ska fram. Två timmar senare var de dammtorkat och toan storstädad och så.

Eftersom pappa och biggan skulle komma förbi och äta idag så var de bara att börja med maten sen, ris och kycklinggryta och sedan rödvinbärspaj med vaniljsås till, mumma! och nu har jag precis diskat bort (inte nådigt med disk kan jag  lova!) och duschat så nu blir det bara soffan!


ekonomin

woop woop

tisdag, dagarna rullar förbi fast man inte alls gör så mycket. idag har jag varit chaffis åt morfar. Var förbi en sväng på jobbet och kände genast hur bra jag har de. hemmafru är inte alls så dumt. Sedan begav vi oss hemåt, lagade middag sedan for jag och handlade lite. har fått pengar från försäkringskassan, skönt! var hundra på att det skulle krångla och jävlas men icke. får ju bara hoppas det blir mer pengar sen än vad det blev denna gång! haha
Har just betalat massa räkningar också, alltid lika kul att se pengarna flyga iväg! jag och ekonomi är inte alls överens. men men..

var till barnmorskan igår, verkar som lillen lagt till sig nu och fixerat sig. ska dit nästa vecka igen och kika. hoppas hoppas att veckorna går fort nu, försöker att inte längta för mycket men det är svårt!

hade inte så mkt mer att skriva nu..bjuder på nån bild från helgen..

   

stormfredag

Vad hänmed det fina vädret som dom lovade? vi som ska ha grillpartaj tillsammans med sandra och pontus och sen ett helt gäng som kommer hit, ingen som riktigt vet hur många vi blir men. eftersom de blåser nåt kollosalt så är det bara att leta fram vinterpälsarna och köra igång grillen så håller vi nog värmen ett tag..blir nog trevligt ialla fall!

Iår och idag har det inte blivit så mycket gjort. sammandragningar och åter sammandragningar! men det kunde varit värre så ska inte klaga.. vi var i alla fall upp till örträsk igår och åt palt. inte dumt, sedan fiskade vi lite också men eftersom jag inte fått en enda fisk på hela sommaren så knep älsklingen den enda lilla abborre som fanns tror ja.

N ska jag ta och duscha och se om man hittar några passande kläder (ytterst osannolikt) och sedan kila över till sandra en sväng.

Tevlig helg på er!


gomagen

idag blev det en dag på stan. har inte varit där sen i juni kom jag fram till. det är ju som två månader sen trots detta lyckades jag hålla i plånboken och inte köpa allt jag kom över. Finns inte så mycket att köpa till mig själv nu om man då inte vill ha ett par mindre snygga mammabrallor eller en stor fet tunika. nej tack jag har bestämt mig för att inte köpa nå mer mammakläder nu, inte för att jag köpt så mycket men det känns bara onödigt..även fast min mage nu börjar krypa under alla mina tröjor och linnen. därför fick jag köpa mig två nya idag. ett för 49 kr på gina tricot och ett på the store för 139 kr. himla bra tycker jag. dessutom kommer jag kunna ha dom sen också. Sedan köpte jag en liten babydress, 25% på kappahl så det blev billigt det med. Sedan en present till kommande kusin som kommer vilken dag som helst!

Sedan har det inte blivit så mycket idag. dammsugit och slösett lite tv. det stör mig att det är så fruktansvärt dåliga program på tv nu på kvällarna så att tom repriser som man ser för tredje gången och kan alla repliker blir bra..illa.

jag tänkte bjuda på en bild på gomagen min. jag tycker den har blivit riktigt stor nu faktiskt. det var föresten det där linnet jag köpte idag.


v.34

jag har aldrig längtat så fruktansvärt efter något förut.

same same

måndag och sol återvände. skönt! känns dock att hösten är på väg, men det känns bara skönt!
har idag tagit en promenix, skulle nog låtit bli egentligen eller tagit en lite kortare för sammandragningarna kom som ett brev på posten. så fort jag gör någon liten ansträngning så kommer dom, men det som inte dödar härdar. right? längtar bara tills sammandragningarna blir till riktiga värkar och det blir dags..v.34 nu. gosh!

har varit en sväng hem till mamma idag också, annars har inte så mycket blivit gjort. ska börja med middagen nu,  måste kila över och låna ägg eftersom vårt kylskåp ekar tomt. så ikväll blir de storhandling..

ett mindre intressant inlägg men enjoy!

bosse

söndag och ännu en helg över snart. i morgon går alla vanliga till jobbet igen, själv ska jag ha sovmorgon och en slappardag. bekvämt och skönt. hoppas det är lite varmare och inte regnar is så man kan sticka ut näsan i alla fall.

Igår var det 80-års kalas i stöcksjö.fint väder och god mat, trevligt!
Sedan så blev det en sväng upp till granö för att byta bil. igen, jag vet. nu är det en storfet kombi som gäller. haha jag gillar den, den heter bosse föresten. yes yes.

 I morse steg vi upp riktigt tidigt, i alla fall för att vara mig den senaste tiden. halv nio tror jag klockan va. åt frukost, tog det lungt sedan begav vi oss mot stan för att köpa lite kraffs. fick även tag i skohyllan som jag varit ute efter.kommer nog bli bra!
Sedan har vi varit i strand, älsk har grejjat med bilen och jag umgåtts med lillkusin. snart kommer en till, gull!

Senare ska vi kila över till grannarna, sandra fyller år så vi ska gratta henne.

 
skohyllan vi köpte..149 kronor rusta.


fredag igen!

dagen började med frukost på ballkongen, som en trevlig överraskning så dök nya ikeakatalogen upp i brevlådan precis lagom så jag bläddrade genast igenom den. listan bara växer!
Sedan begav jag mig till stan, hämtade upp älsk på jobbet och sedan till förlossningen för "studiebesök"..kändes bra att få se hur det såg ut så inte fantasierna skenar iväg. Efter det for vi ut på strömpilen och köpte lite babykläder, så galet små! skulle kunna köpa varenda litet plagg, så himla sött!
Sedan bar det av hemåt och eftersom jag inte minns en fredagskväll vi lagade middag själva så bestämde vi oss för att den här gången lyxa till det lite grann i alla fall så vi åkte till byns hotell som för kvällen hade grillbuffé, riktigt gott!

Nu sitter jag och väntar på att x-effect ska börja, vilket program! haha

go kväll!

stökdag

en riktig städ-tvätt och stök dag. sov mig genom nästan hela förmiddagen, fick dock lov att kliva upp efter att daniel åkt på jobbet för att äta en smörgås så det skulle bli lungt i magen men sedan somnade jag om utan problem. skönt att det äntligen blev lite svalare, nätterna börjar bli jobbiga, går knappt att sova på varken rygg eller mage och sen är man alldeles kladdig och varm när man vaknar..näe, höstvindarna är så välkomna så!
Fick i alla fall en del gjort idag, först en liten promenix sedan dammtorkning, dammsugning, renbäddning av säng, tvättning, laga pannkakor och sedan pang död i soffan. ryggen dog redan vi dammsugningen..men har man väl börjat städa är det svårt att sluta innan det är klart. men nu är det gjort i alla fall.
älsk har jobbat över idag men sen ska vi hyra film och myspysa!

I morgon är det fredag, igen! veckorna går så himla fort. men det gör mig ingenting. helgen är hittils rätt oplanerad men som vanligt så löser det sig nog.

här är en bild på gungstolen som jag fick, helnöjd! ska bara sy en kudde till..


fyndshopping

usch vad jag är dålig på blogga..är det en gång i veckan så är det ju bra! haha men men ibland får jag mina ryck..
Idag så har jag och sandra varit in till stora staden. jag gjorde några fynd faktiskt..
- "kärlek" som man kan hänga upp på väggen som förmodligen kommer hängas upp i sovrummet senare..
- doftpåse till babygarderoben
- turkos ljuslykta att ha på ballkongen (30 kr på rusta!)
- två vita örngott för 30 kr. bra att ha..
- billig tvål, diskborste m.m från rusta
- en trearmad ljusstake från second hand 20 kr, ett riktigt fynd.
- anteckningsbok i sidentyg, guld.
- glasyyyga, säger inte mer än så!hhaha
sedan köpte vi en grill som vi ska ha tillsammans, eftersom vi mest grillar tillsammans eller så är ju inte risken så stor att man behöver den samtidigt annars..
Sedan blev det en riktigt god subwaymacka innan vi begav oss hem till byn igen.

annars så rullar dagarna på, väntans tider men försöker att inte börja vänta redan för det är ju ett tag kvar ändå. 6 veckor drygt. var till barnmorskan igår och allt såg bra ut, följer kurvan och så. på fredag ska vi på förlossningen för att kika med föräldragruppen. spännande värre.

det var allt för nu. lev och må!

hp

nu var det dåligt med uppdatering igen..har inte riktigt hunnit eller orkat.
Men nu är jag i alla fall ledig (igen). havandeskapspenning första veckan, stort tack till den som kom med idén. det känns verkligen skönt med tanke på att det känns som man går upp 1 kilo varje dag. sedan har jag haft rätt mycket sammandragningar men det är rätt olika från dag till dag. nu när det är så varmt orkar man knappt röra sig men så fort man städat lite eller gått en promenad känns det som om han ska komma ut. men än är det ett tag kvar även om jag längtar hur mycket som helst så får han nog stanna där inne ett tag till..men det känns att det närmar sig, varje dag rör de sig mer och mer och man upptäcker nya saker. vi har även börjar tvätta upp lite pyttekläder som jag hade när jag va liten, plockat ihop saker till vagn, säng m.m. men än så saknas en del som vi måste ut och shoppa..
Var till vårdcentralen i veckan och skulle göra en glukosbelastning som man gör för att kolla om man har gravdiabetes. jag har inte haft några symtom på det men min mamma hade det när hon väntade barn så dom ville kolla för säkerhets skull..men eftersom man var fastande och sen skulle dricka sockervatten så gick det väl som egentligen väntat..jag svimmade och spydde. mer pinsamt än jobbigt för min del eftersom jag blivit rätt van det där, sköterskorna trodde däremot dom skulle måste behålla mig och vaka över mig men tackade för mig och så var det bara att åka hem..en aning skakis men. hur som helst så blev de inget resultat av det där, men jag hoppas jag slipper göra om det. blä!
Idag ska vi på föräldragrupp. första gången för oss eftersom vi missade den första gången förra veckan..blir spännande!

annars är det rätt lugna dagar, ska nog försöka ta mig ett dopp idag för att svalka ner mig..värmen är härlig i korta stunder..haha var på obs igår och handlade, tacka vettja kyldiskarna! perfekt..
 
sen har vår ena kisse varit på rymmen men efter 3 dygn kom hon tillbaka, tack och lov! nu misstänker vi att den andra, daisy är på smällen hon med..det återstår att se..

nog för den här gången. hejsvejs

RSS 2.0