Oslagbart

Äntligen är du här hos oss. Älskade lilla underbara varelse.
Har fortfarande inte fattat att du är våran och att vi ska få behålla dig. det är så stort så det går inte att beskriva med ord. och jag, eller vi såklart är så stolta så det tar aldrig slut.
Vår älskade lilla Arvid föddes i lördags 26 september. Världens finaste!

Idag måndag har vi haft sovmorgon och mys. eller sovmorgon och sovmorgon men med tanke på dom senaste nätternas sömn så var det riktigt skönt! Min mamma har varit snäll och fyllt på kyl och skåpar med lite mat eftersom dom ekade tomma och vi inte alls hade lust att bege oss till någon affär.
Annars har vi bara mys idag, lite tvätt och disk sådär men eftersom Arvid är väldigt trött idag har vi gott om tid till sånt.

det var allt för nu. tack för alla grattis och lycka till och presenter och gud vet vad! superfint!

tätt i näbben


karantän, det är så det heter va? det känns i alla fall som det är vad jag är i och varit hela veckan. Har inte gjort ett endaste dugg, bara suttit hemma och snörvlat. Hur läss får man bli på sig själv?
Igårkväll gjorde jag i alla fall ett ryck och slipade den där pallen och betsade den. Det resulterade i att förkylning som höll på bli bra blev ännu värre. Natten blev förstörd och när jag sedan såg framemot att sova hela morgonen så kör vägarbetarna igång just under sovrumsfönstret men ungefär alla maskiner dom har. så idag kommer jag inte heller få mycket gjort. känns som man har gröt i skallen.
Ska nog i alla fall försöka pallra mig och se hur pallen blev, om jag måste måla ett till varv eller om det duger. kommer bli mycket bättre än innan iaf. :)

i morgon är det en vecka kvar. 7 dagar. det är inte alls mycket men det känns som en evighet ändå.
komsi komsi!

Lön i morgon också, eller lön och lön men inkomst i alla fall. tack och lov! synd bara att man hade typ 25 räkningar den här månaden. också. men men..

näe, nu ska jag ta mig något att käka. hejsvejs!

vind i seglen

Blåsdag. tog mig ut på en promenad idag i tron om att solen värmde och det inte alls blåste. vilket visade sig vara ett skämt. Mina öron höll på trilla av innan jag var hemma. men frisk luft fick jag i alla fall.
Min förkylning är bättre, men fortfarande snuvig.

Har glömt berätta att jag för några dagar sen fick ett sms där någon fyllt på min telefon med 100 kr. Ingen aning om vem som gjort det men tusen tack i alla fall! :)

om en vecka, eller om 10 dagar fyller jag år. Inte alls lika roligt som det var förr men visst har jag kvar den där barnsliga känslan av att få öppna paket och umgås med nära och kära. Lite svårt bara att få plats med alla här hemma men det ordnar sig nog. finns det hjärterum så finns det stjärterum.
Jag hoppas att jag får världens bästa födelsedagspresent i år, helst i förskott. lille du!

3 månader kvar till julafton också, jag har tänkt i år att börja med julklappar i tid. typ nu. det lär ju inte hända men jag ska försöka. alltid lika jobbigt med stressen dagarna före.

Vår ena kissemiss har kommit hem igen. hon har varit ute och friat i flera dagar, bara varit in och mumsat i sig lite mat. Men nu har hon legat och sovit flera timmar. Eftersom hon inte är steriliserad så finns ju risken att hon också är på smällen. jag hoppas inte för jag vill verkligen inte ha kattungar och jag skulle gråta ihjäl mig om jag skulle måsta tabort dom. Jag vet vad ni tänker, varför steriliserar ni dom inte? jo tanken har varit den  bara det att det kostar så jävulskt. men jag antar att det finns ingen återvändo eftersom jag vägrar ge dom p-piller eftersom dom får cancer av det. så det är nog bara att betala och se glad ut.


Daisy hälsar på Alvin     och Nova och Alba har gymnastik.


laddad?


Tisdag och fortfarande förkyld, inte så farligt men tillräckligt för att man ska känna sig sprängd i huvet och seg. Har dessutom spytt två dagar i rad nu och bäben sparkar efter näring. cola och hälsofil, uäk. det är ju som nu man ska "kolhydratladda" säger dom, det går inte alls så bra för min del. men han verkar inte på gång ut än så hinner väl ändå. hoppas också jag hinner bli frisk.
Börjar annars bli rätt läss på att bara gå hemma och vänta. Man är i sin egen lilla bubbla och gör mindre och mindre varje dag. Visst är det skönt att få somna om när älskling far på jobbet och själv slippa. Egentligen är jag nog bara läss på att vänta. så kom nu!

Fick en räkning idag utan belopp. vad är det för smart grej? På baksidan kan man (om man nu är smart) räkna ut hur mycket man ska betala men hey, varför inte bara göra som alla andra och skriva beloppet man ska betala!? Gud vet om det blir rätt nu. det visar sig väl..

När man sitter och läser alla andras bloggar inser jag verkligen hur tråkig min blogg är. Lägger (nästan) aldrig upp någon bild. och har inte en endaste färgklick. Ändrar aldrig typsnitt eller vad det nu heter. Men tycker blogg.se är helt värdelöst egentligen för det är ju sjukt krångligt att "designa" sin blogg. så då får de vara. Dessutom har jag blivit kass på att ta bilder så har sällan något nytt att bjuda på..kanske blir bättring någon gång...

Ikväll är det idol. annars blir det nog mest lungt. Kanske ska börja med mitt miniprojket..ska betsa och måla lite. En pall och lite ramar och så. ska framkalla lite foton snart också så man får nåt nytt att stirra på här hemma.

en härlig sommarbild så här i hösttider.

honung och soffläge

förkylning på besök. den slog till som en blixt från klarblå himmel igårkväll när jag låg på soffan. sådär så man får ont i halsen när man sväljer, tät i näsan och frusen. Idag känner jag mig bara himla seg. kan inte påstå att jag är kanonsjuk och hoppas verkligen jag slipper det med. kör honung och så soffläge så blir det nog bra..

I morgon är det 22. vårat "första" datum med andra ord.(en lång och krånglig historia varför vi har "två" datum) tror dock inte att det blir någon bäbis tills dess så vi får nog vackert vänta.
Var igår på kalas i strand och fick gosa lite med Hugo, lillkusinen 3 veckor gammal. Det gör ju inte att man längtar mindre. gosh!

snart en tvätt i maskinen sen soffan igen..
hej

Lördag


Igår var det dags för besök hos barnmorskan igen. allt såg fint ut, han ligger redo för att komma ut. som han även gjorde förra gången, hon tyckte att han kanske skjunkit ännu längre ner. så det känns ju bra! det enda som var mindre bra var mitt blodvärde..fjuttiga 100, är förvånad att jag inte känt av det mer eftersom jag brukar bli rätt risig när det är lågt, men det är väl för att man mest bara går hemma och rullar tummarna nu. Fick i alla fall nå järnpiller att knapra på. jag är ruskigt anti sån där men ibland måste man ju.
Igårkväll var jag chaufför till bla. lillebror. Sedan såg vi idol och käka massa snask hos tomas och sara. En trevlig kväll :)

Idag har det inte blivit så mycket gjort ännu i alla fall. hämtat igen lillebror från stan och sen handlat lite, hittade även en "ny" affär i vännäs. eller en jag inte varit in i förr i alla fall. Med massa gamla saker, lite väl dyra men himla fina. Blir att återkomma dit när man har lite mer kosing.

Ikväll kanske vi ska och äta på invito annars vet jag inte vad det blir..mest bara lungt tror jag.
I morgon är det kalas och sen är helgen slut igen.

hade!

natt och dag

det närmar sig. så känns det i alla fall. men den där molande värken vill som inte bli nå mer..hoppas det blir det snart i alla fall! I morgon ska jag till barnmorskan, spännande eftersom det var nästan 3 veckor sen nu..

Natten var den sämsta på länge. galna katter, snarkande pojkvän, varma fötter, värkande mage, sprattlande bebis och när jag i morrse äntligen somnat så startar dom vägarbete just nedanför sovrumsfönstret. perfekt. men tur man är ledig..har mest legat på soffan hela dagen. Igår var jag däremot duktig och bakade både dumlekakor och sockerkaka med gegg i. så har inte ett dugg dåligt samvete. :)

Snart ska minsta lillebror komma förbi en sväng. Sedan blir det middag, tacogratäng och så lite tvättning.


du är så efterlängtad!

varmt igen

sommarvärmens återkomst. usch, det är för varmt för min smak. vill ha den svala höstluften nu.
Har dessutom kört gärnet idag med förhoppning att lillen vill komma ut någon gång. Har dammsugit, torkat golv, dammtorkat och efter det cyklat runt byn. ryggen fick i alla fall en omgång.
Idag är vi bjudna på middag hos sandra och pontus, himla skönt! och i morgon skulle mormor bjuda på köttsoppa. gött.
Igår fick jag mina saker från ikea. lite babysaker och kuddfodral till prydnadskuddarna på våran säng, blev mkt bättre. köpte jun ett nytt överkast för ett tag sen så det passade mkt bättre..önskar jag hade massa pengar över så vi kunde fara på ikea och så bo på hotell och grejjer som i fjol. men men..nån gång så.

det var allt för nu. hejs

Höst

Så var det måndag igen. en måndag som bjöd på himla fint höstväder. jag älskar när det börjar bli svalare luft, gula löv och mörkt på kvällarna. Men det skulle få vara så och sen sommar igen. Kan gärna hoppa över allt slask, minusgrader och gråa dagar. usch. Började dagen med en lite promenad. liten för jag börjat känna av ryggen mer igen. men skönt vare. sedan har jag tvättat. 4 maskiner tror jag. hade verkligen samlat tvätt den här gången haha. Snart kommer älsk hem och jag ska börja med maten. leverbiff, en favorit hos mig faktiskt. har aldrig gjort det själv så jag hoppas det blir så gott som när mamma gör dom..

Barnmorskan ringde och väkte mig i morse. Egentligen skulle jag dit i morgon men nu var hon sjuk så det blir inte förrän på fredag. Men lika bra det för jag vill inte bli smittat av nån otäck förkylning eller influensa..
Är inne i vecka 38 nu, hoppas för allt i världen att man slipper gå över tiden. vill han ska komma nu!

Mitt schema den här veckan är ekande tomt så det är bara höra av er om ni är sällskapssjuk. :)


kanelknäcke

så var det fredag och helg igen. veckorna går så himla fort fast jag nästan inte gör nånting! men jag ska inte klaga, önskar det kunde gå ännu fortare så den lille pallrar sig ut. trodde här om dagen att han var på g men icke. han verkar trivas bara bra där inne så.
Idag hade jag tänkt tvätta men det visade sig att jag bokat tvättid fel dag, kan inte påstå att det gjorde mig särskilt mycket. Gjorde i stället ordning lite lunch och satte mig här. spagetti och köttfärssås sen i förrgår, mums! sedan hittade jag igår när jag var på obs och handlade, kanelknäcke! kanske det göttaste som finns. jag har inte sett till det på flera år så köpte självklart ett paket som kommer vara slut inom en snar framtid..

I helgen är det faktiskt inte mycket som står på schemat. har faktiskt ingen aning om vad det blir, känns rätt skönt. kanske att vi far på invito och äter. fick presentkort där när vi förlovade oss så borde nog göra det snart..
men får se vad som händer :)

trevlig helg!

mums!

fredag-söndag

Så har ännu en helg sprungit förbi. Fredagen var lugn, lugnast på länge. jag var hem till mamma en sväng sen låg jag och såg massa avsnitt oth. älsk var ute och roade sig så jag hämtade hem honom sen.
Lördagen begav vi oss mot stan. jag hade klippt ut massor av kuponger och blivit medlem i olika klubbar för att få hämta ut gratis "startpaket" och babyboxar. Tror sammanlagt att vi hämtade ut saker för närmare 1000 kronor, inte alls dumt! Sedan handlade vi nog för ungefär lika mycket till den lille. jag skulle kunna spendera varenda krona jag äger till olika kläder och prylar och jox. men man måste hejda sig.. Nu är i alla fall det mesta köpt, väntar på att min beställning från ikea ska komma nästa vecka annars så har vi i alla fall det viktigaste..Måste lämna igen en mössa och ett par vantar som vi köpte på lilla mirakel som rimsade upp sig så fort man tog i den. men annars så.
och jag längtar så fasligt nu!!!
Lördagkvällen tillbringades i täfteå på lasse stefanz, riktigt trevligt faktiskt!

Sedan igår söndag så tog vi det väldigt lungt. var bjudna på middag hos mamma men den blev inställd för dom var sjuka så då for vi på thairesturangen i vännäs och åt, kan verkligen rekomenderas. himla gott! men starkt för min känsliga tunga..haha Sedan så skulle vi skruva ihop spjälsängen och jag blev arg och kastade allt så älsk fick göra det och sen så har jag grejjat med spjälskydd och dynor och så idag..

Nu ska jag ut och hänga mera tvätt, hejs!

äntligen ett skötbord

Torsdag 3 september. dagarna går fort fast man inte gör så mycket. trodde man skulle vara skitläss och ha långtråkigt varje dag när man skulle vara hemma men har inte hunnit känna av det än iaf.
Idag har jag varit en sväng till småkusinerna sedan en sväng till stan för att köpa dammsugarpåsar. haha svängde även förbi babyproffsen och poff så stod där ett skötbord som passade oss perfekt så jag köpte förstås det eftersom vi letat och försökt komma på någon bra lösning alldeles för länge nu. det blev ett sånt där ihopvikbart så man kan flytta det och så tar de inte så mkt plats så de blir nog bra. har just skruvat ihop det klart, ingen lätt match men fint blev de! köpte även lite annat smått och gott. skulle kunna köpa varenda lite pinal i den där affären men man måste ju hejda sig..
Sedan hämtade jag upp älsk på jobbet och vi lyxade till det med middag på frasses. sedan tog jag mig en promenad medan han grejar med den andra bilen..

I morgon är det fredag igen. på schemat står tvätt och besök av farmor och farfar. Vad kvällen bjuder på återstår att se..:)

så ser det ut! :)

RSS 2.0